accbanner 2014

ACC Vets-Sparta Vets eindigt in mooie overwinning

Score sheet Vets vs Sparta[door Paul de Jonge]     Een zaterdag met prachtig cricketweer en elf man, committed to the battle. De kleedkamer was vòòr de wedstrijd al vol van discussie. De suggestie van sommige meer beschouwende teamleden, dat we misschien eerst eens moesten gaan fielden, gaf aanvankelijk veel commotie. Skipper Wim Pielage kent als golden oldie ACC-er immers maar één principe: win je de toss, dan ga je batten en win je ’em niet, dan ga je ook batten.

Dan was er nog ons starbat Jan Balk, waarvoor ik meteen naar de vorige zin kan verwijzen. Het pro-fielding-front had echter een ijzersterke argumentatie: “Jan, je bent er nooit !” Dat was natuurlijk sowieso onzin, want Jan is er zo vaak als ie maar kan en dat is eigenlijk altijd en wat had dat nou met eerst batten te maken ? Maar goed, uiteindelijk druppelden die Spartanen nogal laat binnen en je laat ze ook niet met z’n drieën fielden, dus zij batten en wij jawel.

Jan bleek goed opgestookt en bowlde Sparta’s openende wicketkeeper met een gedegen vang in Menno de Bruin’s vlezige handen voor een luttele 8 runs. In zijn tweede spell werd ook Hussain nog clean gebowled en dat kon op dat moment ook helemaal geen kwaad. Nooit niet trouwens ! Jan 2 voor 16 in 9, waarvan 2 maidens ! Ook de skipper was goed bezig en bowlde 2 voor 19 in 9, waarvan eveneens 2 maidens !

Daarbij een schitterende caught en bowled op een ziedend schot van Leo de Jong. Broer Geert pakte Leo Hartog via een mooie vang van E.-P. en Michael Dukker bowlde Moenna (LBW) en die zie je ook liever aan de kant zitten. Tenslotte nog wickets voor Paul de Jonge ( 2 potentiëel 3 voor 28 in 5), waarvan één mooie vang van Alexander, maar Menno viel dit keer niet in de wicketprijzen.

Sparta-bat Pattinasarany bleef als beste bat met 43 not out en Sparta sloot op 127 (in 35 overs), waarvan 23 extra’s door een strenge wide-afspraak van de captains.

Toen wij. Onze opener Alexander Swaneveld begon goed op de listige bowlerij van Alan Tomlinson, maar ging helaas na 8 runs LBW. Andere opener E.-P. Knüpfer bleef steady en zou pas na 51 runs gevangen worden door Singh op bowlen van Sardha. Na Alex begon Richard Reed keurig, maar had het ook niet op Sardha begrepen en ruimde na 8 runs het veld. Jammer was, dat zijn lieftallige echtgenote en zoon en dochter vader waren komen aanschouwen en vader normaal wel goed is voor 50 runs. Maar dit heeft kennelijk het gezinsgeluk niet verstoord.

Michael Dukker volgde daarna de standvastigheid van E.-P. en scoorde 37 not out.

Zo waren we al een eind op weg en 23 extra’s deden de rest. Daarmee was de schande van Sparta-uit van een week eerder enigszins uitgewist. Misschien hoort de belangstellende lezer daar later nog meer over.

NOOT redactie: KLIK op scoresheet wedstrijd om te vergroten.