accbanner 2014

Nagekomen verslag Vets: voor thuiswinst kwam verlies uit tegen Sparta

Vets scorecard Sparta uit[door Paul de Jonge]     De trouwe lezer weet, dat reeds verslag is uitgebracht over de laatste op 29 augustus jl. gespeelde wedstrijd thuis tegen Sparta, die werd gewonnen. Deze dateert dus nog van de week daarvoor (en die uitslag was anders, wat de vertraging wellicht verklaart haha-red.). Op 22 augustus jl. traden wij aan op het prachtige Sparta-veld met dito weer. ACC begon met batten met Alexander Swaneveld en Michael Dukker als openers. Het bleek al meteen geen gelukkig begin.

Lees meer...

ACC Vets-Sparta Vets eindigt in mooie overwinning

Score sheet Vets vs Sparta[door Paul de Jonge]     Een zaterdag met prachtig cricketweer en elf man, committed to the battle. De kleedkamer was vòòr de wedstrijd al vol van discussie. De suggestie van sommige meer beschouwende teamleden, dat we misschien eerst eens moesten gaan fielden, gaf aanvankelijk veel commotie. Skipper Wim Pielage kent als golden oldie ACC-er immers maar één principe: win je de toss, dan ga je batten en win je ’em niet, dan ga je ook batten.

Lees meer...

ACC Vets verslaan Quick Nijmegen met één run

Quick Nijmegen logo[door Paul de Jonge]     De Grote Leider is met vakantie en hij was niet de enige, dus moesten wij onder meer vanwege de gescheurde achillespees van Erik van der Graaf met tien man aantreden. Er stond echter een clustertje ervaren batsmen in de opstelling, dus er was vertrouwen. Gezegd moet, dat Quick ook niet precies met het zwakste team op de proppen kwam. Skipper Hans de Wit won de toss en koos voor batten. Dat leek aanvankelijk goed uit te pakken, hoewel er niet snel werd gescoord, want daar verleende het veld geen medewerking aan.

Lees meer...

Verslag Rood en Wit Veteranen – ACC Veteranen

White_Walker_3.jpg

“Hoe bitter is de smaak van een nederlaag na het drinken van de zoete nectar van een overwinning. ” (Romanus Slagterius na de slag bij Placentia 456 na Chr.). In 456 voerden de Romeinen oorlog tegen de Vandalen. Het verloop van de strijd was teleurstellend. De Vandalen hielden met hun vloot Rome geblokkeerd, waardoor er in de hoofdstad - dat voor haar voedselvoorziening afhankelijk was van graan uit Afrika - hongersnood uitbrak. Honger. Honger hadden we naar runs!

Lees meer...

ACC Veteranen – Hercules Veteranen

Maarten_de_White_Walker.jpg

( Door Maarten Slagter) U zit waarschijnlijk thuis met een kater van het verlies van het eerste daarom is het goed dat het verslag van de veteranen van vorige week zaterdag nu pas tot u komt want dat vrolijkt de boel weer een beetje op. Na verloren toss meteen fielden en Snooy en Smit gingen er als openingspaar eens met goed geduld voor staan. En ACC is een goed gastheer; wij doen graag een viertje hier en een viertje daar cadeau door over een bal heen te duiken opdat ie over de boundary rolt. Dat werd Jan op een gegeven moment teveel en toen Snooy het waagde een run te lopen terwijl Jan de bal in zijn handen kreeg op fine leg, was Snooy (19) kansloos. Doef ! direct hit, de midstump eruit.

Lees meer...

Glorious, Victorious, Notorious (part 1)

(Door Maarten Slagter) And it came to be that on the day, when no one expected it, ACC Veterans were pronounced champions of their league without anyone really knowing about it neither expecting it. But before the day, on the 30th August 2014, we played Rood en Wit on the ground called ‘the stamp’, much to the surprise of our gentlemen English players Richard Reid and Tim Sale who never played on that ground before.

Lees meer...

Sparta vets – ACC vets op 5 juli 2014.

(Door Paul de Jonge) Toen wij uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam. Na eerder de thuiswedstrijd al uit bij Sparta te hebben gespeeld, was nu de echte uitwedstrijd aan bod. En omdat ook Sparta zijn prachtige accommodatie moet delen met rugby’ers en golfers, kon de wedstrijd wederom pas om drie uur beginnen. Gevolg: weer een 30-overs match, waarbij door de innings meteen na elkaar te spelen een aanzienlijke tijdwinst kon worden geboekt en de wedstrijd toch op een redelijke tijd was afgelopen. Het was immers Costa Rica-zaterdag!

Lees meer...

Veteranen winnen voor tweede maal T20 toernooi bij Sparta

Spartalogo 15092013[door Ernst-Pieter Knüpfer]     Hoewel het zich aanvankelijk liet aanzien dat de Veteranen geen elftal meer op de been konden brengen voor het T20 toernooi van zaterdag 7 september op Sparta was het met wat extra inspanning uiteindelijk toch gelukt. Een mooie venue op het schitterende complex van Sparta, met de oudjes uit Rotterdam en Utrecht als tegenstanders, zou immers een mooie afsluiting van het seizoen zijn. En zo geschiedde het dat we 13 man paraat hadden, de jongste Veteraan 41 jaren jong. Weliswaar een andere samenstelling als gebruikelijk, maar qua sterkte eentje om de vingers bij af te likken.

Lees meer...

Veteranen timmeren er vrolijk op los

[door Jan Balk]     Het was genieten afgelopen zaterdag op ons prachtige derde veld. De veteranen van ACC maakten er samen met Rood en Wit een heus runfestival van en sloegen met zijn tweeëntwintigen meer dan 500 runs bij elkaar. De formatie uit Heemstede werd de terechte winnaar. Rood en Wit begon met batten en het was fantastisch om naar te kijken. Dit had in het begin vooral te maken met de enorm rake klappen van Robert Kottman, die een snoeiharde century maakte. Vervolgens deed Jason Atkinson het nog eens dunnetjes over.

Lees meer...

Meer artikelen...