accbanner 2014

Ajax wint en verliest

Ik wist al een week van tevoren wat de titel van mijn eerste verslag zou worden. Uiteraard zou op zondag 6 mei Ajax van AZ in de Kuip winnen en uiteraard zou op zondag 6 mei Ajax van ACC 2 in Leiden verliezen. We kennen dus vanaf nu in het cricket niet alleen de premeditated shot, maar ook de premeditated title

Om 9.15 verzamelden we met een ongekend sterk team op het parkeerterrein. Natuurlijk vertrokken we niet precies op dat tijdstip, maar dat is logisch met Pakistanen, Indiërs en Surinamers in een team. Rond kwart voor tien vertrokken we richting Ajax Leiden. Onderweg moest er nog door mensen getankt worden. Zahir tankte zijn auto met benzine en Sharukh tankte zijn buik met snoep. Uiteindelijk kwamen we rond kwart over tien aan in Leiden. Daar werd al door een ACC-er de grap gemaakt: “Ik hoop dat Ajax vandaag wint”. We kennen dus naast de premeditated shot en de premeditated title, nu ook de premeditated joke.

ACC 2 won de toss en onze aanvoerder Ajit Kamboj koos ervoor om te gaan fielden. Imran Aslam en Irfan Younis mochten met de nieuwe bal bowlen. Dat ging goed en al gauw pakte Imran een wicket en zorgde Ajit ervoor dat iemand run out ging. Toch viel daarna niet zo snel meer een wicket dus probeerde Ajit andere bowlers uit. Marvin Watts en Xander Udo mochten een poging wagen. Marvin bowlde heel goed maar had geen geluk. Xander had teveel problemen met de wind en bowlde ongelukkig. Rond de 20 overs was het derde wicket nog steeds niet gevallen. Daar bracht Aman Kapoor verandering in. Na een slechte start bowlde Aman uitstekend en pakte een paar wickets. Aan de andere kant deed James Fitt (also known as Snapper) het netjes en pakte zijn wickets mee. Uiteindelijk strandde Ajax Leiden op 175 all out in 43 overs:
J.Fitt: 4 voor 47 in 9
A.Kapoor: 3 voor 37 in 10
I.Aslam: 1 voor 12 in 7

Na 10 minuten lopen (het veld lag niet naast het clubhuis…..) konden we lekker lunchen. Ik zag dat er pannekoeken waren. Ik telde er een stuk of twintig en dan telde ik Stephan Hannema natuurlijk niet mee. Na de overheerlijke lunch konden we lekker gaan batten. Zahir Doekhie en Sharukh Akhtar begonnen met (goed) batten. Al gauw stond het 70 runs na 15 overs voordat het eerste wicket pas viel. Zahir ging run out. Even later ging ook Sharukh (ongelukkig) uit. Hij heeft net zijn half century niet kunnen halen, helaas smeerkaas. Vervolgens tikten Ajit en Snapper de pot binnen. ACC 2 wint met 7 wickets in handen:
S.Akhtar 48 runs
Z.Doekhie 15 runs
A.Kamboj 38 runs
J.Fitt 47 runs en not out

Na de wedstrijd kreeg Bart Harmsen nog de TFC-award. TFC staat voor Thanks For Coming en deze award wordt uitgereikt aan spelers die niet gebat, niet gebowled en (slecht) gefield hebben. Tevens heeft niemand een lift van Bart gehad. We waren het dus allemaal unaniem mee eens dat Bart de award in ontvangst mocht nemen.

Op ACC hoorden we tenslotte live via de computer dat Ajax van AZ won. Ajax wint en verliest!

Irfan