accbanner 2014

Het Tweede bestaat nog steeds! En won! En hoe!

Stephan.png[Door Marleen Balk]     Even een kort verslagje van de wedstrijd van ACC 2 van afgelopen zondag, al was het alleen maar even om te vertellen dat ACC eerst battend tegen Qui Vive in 40 overs héél veel runs maakte. Namelijk 219 voor 4 of zo (heb het scoringboek hier niet), waarvan STEPHAN HANNEMA (voor de gelegenheid ook captain, omdat Roelof (Balk) het cricket even had verruild voor een fietstochtje in het buitenland met zijn eega) er maar liefst 105 (HonderdVijf) (Not Out) voor zijn rekening nam! Waarvan zeven zessen en negen vieren als ik het goed heb.

Verder had Daniel Lewis er 41 en Bas van der Heyde nog een stuk of 22. Bijzonder is ook nog dat Stephan op de laatste bal van de laatste over op 99 stond (hij was op de valreep nog aan het levende wicket gekomen, dankzij die andere Daniël, good old Eldering) en met een daverende zes à la Hannema de century binnenhaalde.

Qui Vive kwam best nog een eind op streek, maar strandde op een stuk of 175 runs. (Namen van batsmen kan ik even niet produceren, zie eerder), dankzij onder meer negen vangen van ACC (waarvan 4 (vier!) van Bas, een mooie running catch van Raza en ook nog goeie vangen van o.a. Guido (Forever Young) Dukker en James Potter).

De wickets waren mooi verdeeld, Daniël sr. 3, Jan Balk 2, Guido Dukker 2 dacht ik, Raza 1 (of 2) en dan zullen Bas en Jim Dukker er ook nog wel eentje hebben gehad (toch wel lastig zonder boek, misschien doe ik nu iemand tekort, of omgekeerd..). Vermeldenswaard is tot slot dat Joey Van der Heyde (1) al bijna in staat is om het scorebord te bedienen.

Op de foto zie je Stephan in onderhandeling met de umpire over de pauze tussen de innings. De umpire stelde een halfuurtje voor waarop Stephan zei: een half uur? Ik heb minstens een uur nodig om bij te komen!