accbanner 2014

Dosti-ACC: geen finale voor ons na teleurstellend verlies

Topklasse 2015[door Observer]     Helaas eindigde het seizoen een beetje teleurstellend voor ACC1. Binnen goed een uur zaten onze jongens tegen DOSTI (uit) al in de puree met een stand van 50 – 6 op het bord! Bukhari (4-29) en Pretorius (3-24) bowlden zonder meer goed (5 x clean bowled). Het was uitsluitend aan de standvastigheid van Mangaliso Mohsele (nog een keer zijn naam volledig!) en Sikander Zulfiqar te danken dat we nog een redelijk totaal op het bord kregen, althans niet afgingen.

We maakten de 50 overs vol en dit koppel tilde met zeer geduldig batten de score in een partnership van 89 runs naar een aanvaardbaar niveau van 165 runs. Mangi met 59 runs en Sikander met 35 runs waren onze helden die onderweg nog 6 x 6 over de hekken sloegen ook.

Na een snelle val van 2 Dosti wickets hadden wij bij 9/2 nog even hoop op eenstunt, maar met een batting line-up met Price (29), Bukhari (49) en Pretorius (64 no) valt niet te spotten. Bovendien was onze aanval niet zo accuraat als anders, hetgeen wordt bevestigd door maar liefst 18 wides… Malik 2/36/10, v/d Merwe 2/19/9 en v. Meekeren 1/31/7 namen de wickets. Dosti had het in 36 overs voor het verlies van 5 wickets afgemaakt. Bukhari 49 runs en Pretorius 64 not out. Voor de details zie de scoresheets van de KNCB.

Quick dat eenvoudig van VOC (142 ao) won gaat nu met Dosti om de titel strijden.

Wij hadden een prachtig seizoen met deze jonge ploeg met helaas twee dips die ons de kop hebben gekost: het onnodige verlies tegen VRA (uit) en de 5 gemiste vangkansen tegen Quick Haag in Fase 2.

Overigens werd deze laatste speeldag nog eens duidelijk, dat de huidige competitie opzet verre van ideaal is. Met 165 runs zetten wij het hoogste totaal neer, maar VOC dat niets meer te winnen had
liet het bij 142 zitten gevolgd door Excelsior – VRA (niets op het spel) die een potje van 100 runs speelden. Absoluut dieptepunt leverde het reeds gedegradeerde HBS dat voor 61 aan de kant zat en voor het tweede opvolgende weekend met slechts 9 man verscheen …….. in de Topklasse!

Geef mij maar een gesloten competitie van 10 clubs - Nr.1 is Kampioen en nummer laatst degradeert. Tot volgend jaar.