accbanner 2014

T20-kampioen ACC1 stoomt door en verslaat VOC in Topklasse Fase 2

Topklasse 16 aug 2015[door Michael van Os]   Tja, The Day after The Evening Before. Geen T20-meer, die trofee zit in de tas, nu weer Topklasse op 't menu. Cruciaal dagje. Waken voor een anti-climax. We moeten weer winnen, thuis, van VOC, om in de race te blijven voor dat tweede Kampioenschap, in Fase 2 van de competitie. Maar ACC valt niet terug. In tegendeel, het team staat er, sterker dan ooit. De Rotterdammers worden verpletterd. Hun schamele totaal van 45 runs wordt voor 2 wickets gepasseerd (KLIK op tabel om te vergroten).

VOC won wel iets op 't Loopveld zondagmorgen: de toss. En verkoos te gaan batten. Nog onwetend van het feit dat het bij ACC de Maand van de Tijger is. En beseffend dat wij niet alleen de kunst van het T20-cricket verstaan, maar ook het spelletje C50, zoals eerder in deze Topklasse-competitie al was gebleken. Met overwinningen uit en thuis op ze.

Enfin, na slechts 23.2 overs was was de battinginnings van VOC geschiedenis. Het scoringboard, weer goed bediend door onze onmisbare scorer David, wees een totaal aan van 45. Slechts één Rotterdammer had de dubbele cijfers gehaald, nota bene een bowler: kortstandig ACC'er Ahsan Malik, tevens captain van VOC. Met 12 runs. Wat is er aan de hand met dat elftal, waar demotivatie lijkt te heersen? Schoonheim 3 runs, Van Baren 1, Seelaar 0, Buurman 1, 'de' Muzumdar 9...

ACC's bowlingcijfers waren natuurlijk fraai. Hij weer. Roela van der Merwe, noteerde 3 voor 12 in 6 overs. Captain Usman Malik 2/6 in 6.2, Pacey Paul 2/11 in 5 en Ahmed 'Opi' Zulfiqar tenslotte 1/11, ook in 5. Als tijgers werd gefield (hadden we dat ook maar tegen Quick gedaan): liefst vijf vangen werd genoteerd en nog eens twee run-outs.

Toen mochten wij het karwei afmaken. De lunch, zo hadden de captains afgesproken, zou na de wedstrijd plaatsvinden. Want dat zou wel snel zijn ;-). Langs de kant werd gegokt op hoe snel. Openeners Steven en Rehmat zagen het passeren van het VOC-totaal voor nul wickets wel zitten, maar zo mocht het niet zijn. Steven ging ct behind voor 17, claimend dat-ie de bal niet had gespeeld, Rehmat werd gestumped door diezelfde Atse Buurman. Asad en Saqib smaakten het genoegen om te laatste runs te mogen maken. Dat lukte in 11.4 overs, 12 minder dan VOC nodig had gehad. Een 8 wicket-overwinning was een feit, de punten in de tas.

En nu op naar wéér een must win-wedstrijd, uit tegen Dosti volgende week. De afscheidswedstrijd, helaas, van onze Mangi, voluit Mangaliso Mosehle. Hij keert weer terug naar Pretoria voor de voorbereidingen van de Titans. We zullen hem missen. Niet alleen als superbe wicketkeeper en hard hittende batsman, maar zeker ook als zeer sympathiek persoon en voorbeeld ACC'er. Een persoonlijke hoop is dat we hem volgend jaar weer bij ons terugzien.

Aan het eind van de voor ACC zo korte dag zou Dosti uit nog winnen van Quick Haag, dat niet verder kwam dat tot 121 runs (Bukhi 4/25). Ook Dosti won met 8 wickets, in 21.1 overs. We staan dus tweede, met 1 punt meer dan Quick. Komt allen naar Dosti!