accbanner 2014

T20: ACC1 wint weer van VRA, nu thuis (en makkelijk ook)

T20 finals[door Michael van Os]     De reguliere ACC1-scribent, Observer, zit lekker bij de Test, en heeft zijn weekje vrij goed gekozen. Het is bijna iedere dag aan de bak voor zijn vervanger. Gelukkig steeds de Goed Nieuws Show, wat motiveert. Weer gewonnen van VRA, nu thuis, in de T20-competitie. Het wordt eentonig. Nu op naar de kwart finale, a.s. zaterdag, weer thuis, tegen Bloemendaal (om 15.00 uur). Niet onderschatten svp! Een wat verzwakt ACC won makkelijk, en lachend, met 4 wickets van een wat verzwakt VRA. Klik op  'Lees meer' dan lees je hoe.

VRA wint de toss, gaat batten en komt in die 20 overs niet verder dan 92 runs. In de dubbele cijfers de Nieuw Zeelander Brady Barnett met 23, terwijl oud-Oranjeman Eric Swarckzinsky als batsman nr 5 met 26 not out blijft. Misschien vergetend dat het die avond om een T20-wedstrijd gaat op het Loopveld.

De wickets worden keurig verdeeld, maar er is maar één ACC'er die er twee heeft, en dat is Pacey Paul. Ouderwets in vorm met 2/20 in 4, twee prima vangen en scherp fielden. Het fielden van ACC is überhaupt weer goed verzorgd, ook als de druk er even niet op staat. En met Mangi achter de palen is het een stuk moeilijker batten voor elke tegenstander. Verder Rehmet 1/6/2, Sikander 1/8/4 en Asad 1/6/2, en Usman heeft uiteraard ook een wicket, 1/33/4. En eigenlijk had invaller 'de' bijna 50-jarige Jan Balk -25 jaar (!) in ACC1, en een slordige 700 wickets achter zijn naam- ook een wicket verdiend. Gemiste vang, helaas, aan de boundary, in de laatste over. Daarom 0/9 in 2.

ACC aan bat, minus Roelof (lichte blessure, beterschap gewenst), Saqib (rijexamen, geslaagd, hopen we) en Steven (ook bij de Test, leerzaam). De 93 runs worden in ruim 15 overs gemaakt, na de goede start van de weer uit Engeland teruggekeerde Ahmed (25) en Mangi (30), inclusief de hoogste zes ooit aanschouwd op 't Loopveld. Uiteraard niet zijn enige zesje, die tweede vloog overt 't clubhuis. Ook niet mis. Maar Mangi wordt misschien wel iets te makkelijk in de val gelokt door strateeg/bowler Peter Borren, die 'm meteen gevangen krijgt.

In gevaar komen we echter nooit. Captain Usman voegt nog 14 runs toe, alvorens run out te gaan. Borren -zou ie het nog wel leuk vinden bij VRA, is een gedachte die steeds bij mij opkomt- heeft weer de meeste wickets. Zij het slechts twee. Alweer een overwinning op de Amsterdamse bos-bewoners is een feit.

Mochten we winnen van Hoofdklasser Bloemendaal thuis a.s. zaterdagmiddag (15.00 uur), en waarom eigenlijk niet: op naar de halve finale en de finale op eigen veld van de T20-competitie op zaterdag 15 augustus. Zie bijgaande poster (KLIK erop om te vergroten). Mensen, kom kijken en aanmoedigen!