accbanner 2014

Succesvolle dagen voor ACC1 - ook VOC uit verslagen

Usman en Asad VOC 16 mei 16[door Michael van Os]     Belangrijke wedstrijd, uit tegen VOC. Heeft ACC1 de weg omhoog ècht gevonden, na de comfortabele thuiswinst op Hermes zaterdag en de twee (zware) verlieswedstrijden daarvoor? Het antwoord: JA. ACC1 verslaat de Rotterdammers in een soms spannende wedstrijd, met vijf wickets. Team effort, met glanzende prestaties van Saffie-bowler JP de Villiers (5/27/7.1) en openingsbatsman Asad Zulfiqar, die zijn bat heel knap door de innings draagt (59 no).

Lees meer...

Nuttige overwinning ACC1 thuis op Hermes DVS

ACC1 verlaat veld HDVS thuis[door Observer]     Na twee lelijke missers in de openings- ronde te hebben genoteerd, begaf ik mij op de dag van Luilak naar het Loopveld om de strijd tussen ons 1e en HDVS te aanschouwen. Gewapend met extra winterkleding om mij te beschermen tegen de temperatuurs-drop van ca. 20 graden overnight was ik niet gerust op wat zou komen. Optornend tegen de striemende noordenwind was de eerste blik op het scorebord bevredigend. Eindelijk eens niet 15/3 of zo, maar 45/0 met Papa Z. en Asad Z. aan bat.

Lees meer...

ACC 1 lijdt tweede nederlaag op rij thuis tegen Quick Hg

Quick Hg logo[door Ernst-Pieter Knüpfer]     ACC is er niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Het Haagse Quick, dat de laatste drie seizoenen 2x kampioen werd en 1x verliezend finalist was, bleek voor onze manschappen te sterk, hoewel er een fase in de wedstrijd was waar wij duidelijk de beste papieren hadden. Lees meer, scoresheets KNCB klik hier.

Lees meer...

ACC 1 begint met nederlaag uit tegen Excelsior

Excelsior logo[door Ernst-Pieter Knüpfer]   ACC 1 is er niet in geslaagd de openingswedstrijd van de competitie winnend af te sluiten. In Schiedam werd met ruime cijfers verloren van opponent Excelsior, dat evenals ACC, coach Ahmed Zulfiqar daargelaten, over een zeer jeugdig team beschikt. ACC heeft afscheid moeten nemen van de ‘internationals’ Roelof van der Merwe (Somerset CCC) en Paul van Meekeren (clubcricket in Engeland en Rood & Wit). Lees meer, klik hier voor scoresheets KNCB.

Lees meer...

ACC1: kick-off 5 mei uit tegen Excelsior, dan Quick Hg thuis 7 mei (plus programma en data Fasen 2 & 3)

ACC vanuit de lucht[door de redactie]     De eerste competitiewedstrijd van het seizoen van ACC1 is een uitwedstrijd, tegen Excelsior '20 in Schiedam, op donderdag 5 mei. Kort daarop, op zaterdag 7 mei, ook om 11.00 uur, is de eerste thuiswedstrijd, tegen Quick Haag. De andere wedstrijden deze meimaand zijn: zaterdag 14 mei ACC-Hermes, maandag 16 mei VOC-ACC, zaterdag 21 mei ACC-HCC en zondag 29 mei (was eerst 28/5) tenslotte is de eerste derby, VRA-ACC. Start allemaal om 11.00 uur. Voor hele programma en data Fasen 2 en 3 zie Lees meer (bron KNCB).

Lees meer...

Dosti-ACC: geen finale voor ons na teleurstellend verlies

Topklasse 2015[door Observer]     Helaas eindigde het seizoen een beetje teleurstellend voor ACC1. Binnen goed een uur zaten onze jongens tegen DOSTI (uit) al in de puree met een stand van 50 – 6 op het bord! Bukhari (4-29) en Pretorius (3-24) bowlden zonder meer goed (5 x clean bowled). Het was uitsluitend aan de standvastigheid van Mangaliso Mohsele (nog een keer zijn naam volledig!) en Sikander Zulfiqar te danken dat we nog een redelijk totaal op het bord kregen, althans niet afgingen.

Lees meer...

Dosti-ACC: geen finale voor ons na teleurstellend verlies

[door Obser]     Helaas eindigde het seizoen een beetje teleurstellend voor ACC1. Binnen goed een uur zaten onze jongens tegen DOSTI (uit) al in de puree met een stand van 50 – 6 op het bord ! Bukhari (4-29) en Pretorius (3-24) bowlden zonder meer goed (5 x clean bowled). Het was uitsluitend aan de standvastigheid van Mangaliso Mohsele (nog een keer zijn naam volledig!) en Sikander Zulfiqar te danken dat we nog een redelijk totaal op het bord kregen, althans niet afgingen. We maakten de 50 overs vol en dit koppel tilde met zeer geduldig batten de score in een partnership van 89 runs naar een aanvaardbaar niveau van 165 runs. Mangi met 59 runs en Sikander met 35 runs waren onze helden die onderweg nog 6 x 6 over de hekken sloegen ook.

Lees meer...

Wat een T20-feest op het Loopveld…

T20 champions in veld[door Observer]     Het was natuurlijk allang gepland door de KNCB die 20/20 of te wel T/20 finale op ACC op 15 augustus, maar door het vertraagde verloop van de poule wedstrijden (het Ned.XI was effe weg…..) was je het ook allang weer vergeten. Maar goed, dankzij 2 overtuigende overwinningen op VRA en winst in de kwartfinale op Bloemendaal stond ACC daar opeens op eigen veld in de halve finale! En wat dacht je wat…. Nog wel tegen Dosti.

Lees meer...

T20-kampioen ACC1 stoomt door en verslaat VOC in Topklasse Fase 2

Topklasse 16 aug 2015[door Michael van Os]   Tja, The Day after The Evening Before. Geen T20-meer, die trofee zit in de tas, nu weer Topklasse op 't menu. Cruciaal dagje. Waken voor een anti-climax. We moeten weer winnen, thuis, van VOC, om in de race te blijven voor dat tweede Kampioenschap, in Fase 2 van de competitie. Maar ACC valt niet terug. In tegendeel, het team staat er, sterker dan ooit. De Rotterdammers worden verpletterd. Hun schamele totaal van 45 runs wordt voor 2 wickets gepasseerd (KLIK op tabel om te vergroten).

Lees meer...

Meer artikelen...