accbanner 2014

ACC's oefenwedstrijden in kou en wind, programma komend weekend en de Flamingojeugd

Clubhuis 2005[door Observer]     Er werd druk geoefend dit weekend door een combi ACC 1-2, en onder frisse omstandigheden. Zaterdag 17/4 misten we de Zulfiqar 3-ling die voor het KNCB XI uitkwam tegen België. Twee van de gebroeders presteerden behoorlijk aan bat met elk ca. 40 runs. Maar ACC speelde zaterdag tegen Punjab CC. Zie ook de Lees meer, met meer over die wedstrijd. Meer erover in de Lees meer en het oefenprogramma van komend weekend en nieuws over het gespeelde Flamingo indoor jeugdcompetitie (plus foto!).

Deze tegenstanders Punjab CC werden vorig jaar kampioen in de 1e klas en komen dit jaar uit in de Hoofdklasse. Eerst battend kwamen wij tot 151 ao. Waarvan de Villiers 51 en Hannema 26. Punjab maakte dit totaal voor het verlies van 8 wickets in 37.3 overs. Meest succesvolle bowler aan onze kant was Jan Balk (ik durf hem haast niet “good old” te noemen) met 3-24 in 8. Malik, J. P. de Villiers, Jim Dukker en Alim namen elk 1 wicket.

Op zondag daarop was VVV te gast als tegenstander. Vorig jaar eindigde zij als 2e in de Hoofdklasse, echter een straatlengte achter kampioen en promovendus HCC. Wederom mochten wij eerst batten en kwamen nu tot het redelijke totaal van 183 voor 7 in 40 overs. Saqib Z. 21; Sikander Z. 26; Rehmat Z. 27no; Usman Malik 62. Waarschijnlijk was VVV ook met een zwakker team gekomen want men zat voor slechts 61 runs in bijna 30 overs weer aan de kant. Drie bowlers namen 2 wickets voor weinig runs tw: J. P. de Villiers, Asad Z., en Sikander Z. terwijl Malik, Jim Dukker, W. Alim elk 1 scalp veroverden. Catches waren er voor Saqib (2), Sikander (2) en Jim (1). Sean Walsh bewerkstelligde een run out en met een stumping ontbrak ook Hannema niet.

Inmiddels maakte Richard Wolfe zich uiterst nuttig door het materiaal hok uit te mesten. Een ieder die zich in de toekomst in het hok begeeft wordt verzocht de boel ook weer NETJES achter te laten. Een aantal spelers hoorde ik zich beraden over het tijdstip waarop zij hun CONTRIBUTIE zouden gaan betalen. Doe het snel (zie website) want de club moet aan het begin van het seizoen veel kosten voldoen. !!!!

       Oefen programma komend weekend: zaterdag 23/4 ACC – Qui Vive en zondag 24/4 ACC – DOSTI - beide dagen aanvang 12.- uur.

       Flamingo jeugd 2016 ACCFLAMINGO Indoor Jeugd Competitie   van   13 maart tot 17 april gespeeld. Op 17 april was de finale ronde van dit prima indoor jeugd toernooi waaraan ACC in liefst 3 leeftijdsgroepen deelnam. U.12 en U.14 bereikten de halve finales maar werden daarin gewipt en moesten zich met een keurige 3 plaats tevreden stellen. In beide afdelingen won VCC
U.16 bracht het zelfs tot de finale maar moest daarin haar meerdere erkennen in Rood & Wit.
Al met al bemoedigende resultaten van onze jeugd.

Re foto bijgaand: met dank aan CricketEurope.