accbanner 2014

LENTE even aanwezig - CRICKET gestart

ACC vanuit de lucht[door Observer]     Zaterdag 9 april werd het seizoen geopend door een mixed ACC team dat aantrad tegen DRESDEN C.C. en de zondag daarop speelde ACC 1-2 tegen niks minder dan B E L G I E.! Een sterk internationaal programma zo te zien, maar beide gast teams hadden een zeer hoog aziatisch gehalte. Kan gebeuren. Tegen Dresden had ons team niet veel in de melk te brokkelen want de gasten zetten een totaal van 280 runs op het bord en dat was veel te veel voor onze combinatie uit 3 en 4. Leuk was het te zien, dat Kees van Nieuwkerk die ca. 15 jaar geleden met jongens als Guy Patak, Stephan Hannema, Steven de Bruin en Olly Lodder in een heel leuk en sterk junioren team van ACC speelde, weer op het oude nest is teruggekeerd.

Op zondag speelde een grotendeels ACC 1 aangevuld met mannen uit 2 een zeer spannende pot tegen de aziatische Belgen. Wij misten nog vriend Mosehle maar coach JP de Villiers was aanwezig. Ons totaal van 141 was nog wat onwennig mager, met captain Usman Malik met 49 in de hoofdrol. Diverse Zulfiqar boys tussen de 12 en 20 runs. De Belgen hadden in Shafiq die 6 wickets nam waaronder een hattrick, een lekker bowlertje.!

Aan bat maakten de Belgen het spannend. In de laatste 5 overs moesten ze 30 runs maken, maar wickets tuimelden. Nog 3 runs van de laatste over met nog 2 wickets in handen……… maar de Villiers liet niet met zich spotten en pakte op de 4e bal van de laatste over het laatste wicket dankzij een razend snelle stump van Stehpan Hannema en Belgie was uit voor 140 ! ACC wint met 1 runs onder het toeziend oog van de herstellende Hans Dukker!   Na afloop overhandigde Rudy Don Griot de gasten een mini-batje voorzien van handtekeningen en hollandse klompjes.

Op deze prachtige lentedag (tegen de 20 graden) krioelde het van de kids die van alle kanten werden aangevoerd namens de deelnemende clubs aan de caroussel ( Bloemendaal/VRA/Qui Vive/ACC).
Met bakfietsen tegelijk kwamen ze binnenstromen. Mooie propaganda.!

De Coach roept op om te komen trainen op dinsdag en donderdag avond.
Zondag 17 april oefenwedstrijd A.C.C. - V.V.V. – aanvang 12 uur.
OBSERVER