accbanner 2014

Seizoen 2016 begonnen ……… Is er al wat te beleven ???

ACC 95 Max Sr nieuw[door Observer]     Ik wist zeker dat de 1e zaterdag van april een leuke dag ging worden. Daar was de SGS jaar vergadering en daar was de voetbal kraker AFC Zaterdag 1 – AMVJ (werd 2 – 0 ) en als klapstuk van de dag ging A.C.C. die avond haar 95e verjaardag vieren met een heus diner in eigen huis (meer foto's in doorlees, klik erop om te vergroten-red.). De inschrijvingen voor het diner kwamen wat laat op gang zo werd gefluisterd, maar tegen dinner time schoven toch 63 leden met aanhang aan. Ben had een fraai asian menu samengesteld met uitwijk mogelijkheden voor alle gezindte.

Voorzitter Guido Dukker bleek ter plekke een aantal sprekers te hebben uitgenodigd met de opdracht hun finest moments in ACC aan ons voor te leggen.
De Ere Voorzitter mocht openen en hij memoreerde naast zijn herinnering als speler toch vooral de lange en roemrijke historie van deze fijne cricket club die voortgekomen is uit A.F.C.
De vele foto’s en relikwieen vormden het bewijs van succes. Maar niet alles was feest wat hij zich herinnerde. De vroege dood van de jeugdige Jim Viddeleer en de brand van ons clubhuis in 1997)
hadden diepe sporen achter gelaten in de club.

ACC 95 Ton BalkACC Usman en De VilliersAls 2e spreker kwam ons oudste lid in leeftijd(89) en in lidmaatschapsjaren (75 !) Ton Balk (foto, klik om te vergroten) aan het woord. Ton is een geboren story teller die op elk moment sappige verhalen met details kan opdiepen. Hij sprak over zijn eigen jeugd voor 1940, terwijl de gemiddelde aanwezige minstens 25 jaar later pas in cricketland arriveerde. Wat je noemt : “uit den oude doos”. Heerlijk.
De maaltijd ging gezellig door en ondertussen maakte ik kennis met ons nieuwe coach J.P.de Villiers (foto, met captain Usman Malik, klik om te vergroten) en zijn partner, alsmede een handvol nieuwe leden.

Vervolgens putte Han van Leeuwen – de Professor – uit het diepst van zijn plezierige herinneringen.
Hoe hij als umpire met een op dat moment brekende bril een cruciale LBW op een ACC batsman moest afwijzen, omdat hij “niets” kon zien, was zonder meer koddig. Ook het riskante runnen met
de familie Kappelhoff droeg hij zijn hele leven mee.
Na het toetje restte niemand minder dan Jan Balk in een a la Youp v/h Hek blits zijn finest memories
etaleerde. Van de strategische run-out tussen Max Jr en EP tot het nieuwe restaurant van Ton Disselkoen. Jan sprong en danste en verlegde het accent van Engels naar Dutch met een voorbericht
terwijl hij rood aanliep als in zijn beste bowling dagen. Geweldig.
Al met al een heerlijke avond die het beste doet verwachten op 17 juli wanneer ons verjaardags feest buiten wordt voortgezet bij de thuis wedstrijd tegen V.R.A..
Helaas moesten we deze avond onze vriend Hans Dukker missen die na een pijnlijke val met bekkenbreuk momenteel in het Zonnehuis te Amstelveen revalideert. Sterkte Hansie.!

Is er al wat te beleven? Zo vroegen wij ons af in de kop van dit artikel. Nou ja, daags na bovenstaand diner was er de finale van de World Cup T20. Het werd een spektakel finale waar nog jaren over gesproken zal worden. Het engelse totaal van 153 was aan de magere kant en na de 19e over leek Engeland met een hand de beker al vast te houden. Immers WI had grote moeite de slechte start van 13/3 en 50/5 te boven te komen en de laatste over vereiste 19 runs van 6 ballen om te winnen.
Voor menig TV toestel werd gezegd “begin maar een zesje te slaan, dan schiet het op” .
Carlos Brathwaite was op die zelfde gedachte gekomen; en meer ! De eerste 4 ballen van Ben Stokes (de all-rounder) ging hoog tegen de zwarte hemel aan alle kanten de tribunes in . Het publiek - minus alles wat Engeland was - werd dol van enthousiasme. Waarlijk, een onwaarschijnlijke ontknoping, met West Indie de grote winnaar bij zowel de mannen, de vrouwen en U-19. !!!
Na afloop zei de WI Captain doodleuk: “praise the Lord Almighty for his support and condemn the WI Board fort heir lack of the same.” Lust U nog peultjes.?
OBSERVER

KLIK op foto's, gemaakt door MvO, om wat te vergroten (PS voor nieuwe leden en partners: 'Observer' is Ere Voorzitter Max de Bruin Sr, op eerste foto afgebeeld). Op de foto rechts enkele oud-leden van cricketclub Groen Wit, nu ACC'ers. Welkom!ACC 95 Guido en zaal beterACC 95 tafel 1 extraACC 95 tafel 2

ACC 95 tafel 1