accbanner 2014

Competitieschema’s 2016 van de KNCB bekend

KNCB logo[door David Woutersen, KNCB]    De programma's voor de Topklasse, Hoofdklasse, Eerste Klasse (THE) Fase I en Topklasse Twenty20 zijn bekend. Nadat eerst de verenigingen concepten hebben ontvangen zijn ze sinds vrijdag 12 februari vastgesteld. De competitie begint, zoals eerder gecommuniceerd, op Hemelvaart op 5 mei. Clubs mogen, indien de jeugdcompetitie het toelaat en in onderling overleg, wedstrijden die op zaterdag staan gepland verschuiven naar zondag. Een up to date programma wordt binnenkort gepresenteerd via Wedstrijdschema's, Uitslagen en standen.

Er treedt een verandering op in de Topklasse Twenty20. De finaledag die eerder op 13 augustus is gepland is verschoven naar 20 augustus in verband met internationale wedstrijden. Hieronder zijn de programma's voor de verschillende speelklasse te zien:

Topklasse

Hoofdklasse

Eerste Klasse

Topklasse Twenty20

Na Fase I worden de top 4 en de onderster 4 van elkaar gescheiden. Deze spelen op 7, 14 en 21 augustus tegen elkaar. Vervolgens speelt in de Topklasse de nr. 1 tegen de nr. 2 voor het kampioenschap in een best of three. Daarnaast speelt de nr. 8 van de Topklasse tegen de nr.3 van de Hoofdklasse een best of three voor promotie/degradatie. De promotie / degradatieregeling voor 2016 is hier te zien.