accbanner 2014

Ook Max de Bruin Sr opgenomen in de Eregalerij Good Olds van SGS

Max de Bruin Sr[door de redactie]     ''Deze SGS-er verdient m.i. een wat langer artikel'', schrijft Duco Ohm, SGS-voorzitter (en prominent ACC-lid) op de site van Still Going Strong. En dat langere artikel nemen wij graag over op onze site. Max de Bruin, net als Hans Woudstra opgenomen in de Eregalerij Good Olds van SGS, werd in 1935 achter een screen geboren, het jaar waarin zijn vader voorzitter was van ACC. ''In 1943 (!) werd hij al lid van ACC en de voetbalclub AFC. Hij betekent veel voor ACC: in 1959 trad hij aan in het bestuur, na de dood van

Lou Woudstra Sr. (de vader van Hans en wijlen Lou). Hij bleef 31 jaar in het bestuur en was liefst 17 jaar voorzitter. Bij zijn afscheid in 1986 werd hij terecht tot Ere Voorzitter benoemd. Hij was de ‘bouwer’ van clubhuizen: wij kennen ze nog allemaal: de blokhut op Pinoke in 1972,  het eigen clubhuis (1987) op het veld naast VRA dat na de brand in 1997 herbouwd werd en , na de verhuizing naar het Loopveld bij de Kalfjeslaan, zijn laatste bijdrage in 2003.

''Hij speelde weinig cricket voor SGS maar, zo zei hij mij, heeft wel vanaf het begin een aantal jaren met veel plezier gegolfd. Bij onze receptie (jubileum) op ACC in 2004 was hij de ‘speaker’ die de sprekers aankondigde. Van dichtbij kan ik oprecht zeggen dat Max erg veel voor cricket bij ACC betekend heeft. Op jonge leeftijd waren hij en zijn grote vriend Hans Woudstra de gangmakers van jeugdcricket bij ACC, waar ik ook dit spelletje leerde. Daarna gestart in het senioren cricket o.l.v. onze Ton Balk, Hans Schooneveldt, Jan Hendriks en Herman Schoordijk. Wij werden met het tweede team kampioen in de wat wij nu hoofdklasse zouden noemen maar mochten niet promoveren van het bondsbestuur…. Twee teams in de topklasse was kennelijk aan de Haagse voorbehouden. Die tijden zijn gelukkig veranderd. Max was de vaste keeper van dat tweede team (keepen ligt in die familie: zijn zoon Max en kleinzoon Steven waren/zijn de keepers van ACC 1).

''Nog later kwamen wij voor de veteranen van ACC in actie en was ons jaarlijks hoogtepunt de ‘taartenmiddag’: alle 22 spelers van ACC brachten een taart mee, 22 taarten die bij de thee genuttigd werden! Deze traditionele middag met twee ACC teams tegen twee van SGS was een reünie waarvoor uit alle delen van het land niet spelende, oudere SGS-ers naar ACC kwamen om van een heerlijke middag te genieten. Onze helaas te vroeg overleden leden Jacques Diepenveen en Rob Dukker wisten er met broer Hans een geweldige sfeer te creëren. Vaak gingen wij laat naar huis. Op onze vergaderingen in Bunnik was Max altijd aanwezig en zat ook in de toen nog bestaande ballotagecommissie. Nu is hij de trouwe bezoeker van zijn ‘cluppie’ ACC , zowel bij uit- als thuiswedstrijden en verzorgt hij het wedstrijdverslag op hun website. Als wij op ACC spelen komt hij vaak even langs, net als Ton Balk en Pieter van Vliet. Samenvattend : dit is niet alleen een Good Old maar bovenal ook een Gouwe Ouwe.'' Aldus het artikel op de SGS-site.