accbanner 2014

SGS/ACC combinatie verslaat Australische Galah CC op ACC

Galah CC[door Carel Hubert]     Na een gewonnen toss ging het Australische touringteam vol goede moed aan bat. Al snel vielen de eerste wickets en door het goede bowlen en fielden kwamen ook de overige batsmen nauwelijks tot een snelle en hoge score. Alleen Dickey kwam met enkele forse uithalen tot een score van boven de vijftig. Goede vangen van Johan Vriezen en Dennis van Giezen zijn het vermelden waard, alsmede het briljante keepen van Mangaliso Mosehle. Ik denk dat de stapavond in Amsterdam voorafgaande aan deze match de Australiërs zeker parten heeft gespeeld. SGS/ACC versloeg Galah CC uiteindelijk met 3 wickets. Voor meer details en rest verslag, klik op Lees meer.

Na de goed verzorgde thee toog de SGS/ACC combinatie vol zelfvertrouwen naar de wickets. Al snel moest Johan zich gewonnen geven op het goede bowlen van Cooper. Door goed batten van met name François van der Merwe, een Zuid-Afrikaanse gastspeler van 17 jaar en vader en zoon Shaoik, alsmede Mangaliso Mohsele werd het totaal moeiteloos gepasseerd. Helaas waren de weergoden ons minder goed gezind. Het Australische team fielden grotendeels in een gestaag vallende motregen. Hulde dat ze dit probleemloos deden.

Na afloop was het een gezellig samenzijn. Tijdens de presentatie werden wederzijds de trofeeën uitgewisseld en ontving Muhammed Shaoik een vuurrode cap, de man of match prijs voor zijn zuinige bowlen en zijn snelle 20 runs. De maaltijd was prima verzorgd en iedereen ging voldaan naar huis. Ondanks de wat matige weersomstandigheden was het een zeer geslaagde cricketdag tegen een uiterst sportieve en gezellige tegenstander.

SGS/ACC wint deze 40 over wedstrijd met 3 wickets 
Batten Galah CC 157 v. 8: P. Dickey 51, D. Cooper 14 en D. Webster 18 not out 
Fielden SGS/ACC combinatie: D. Eldering 1-28 in 7, S. Jogia 1-19 in 4, D. Awadhpersad 3-41 in 8, A. Shaoik 1-30 in 6 en M. Shaoik 0-10 in 8 
Batten SGS/ACC combinatie 158 v. 7: D. van Giezen 20, F. van der Merwe 30, A. Shaoik 27 not out, M. Shaoik 20 en M. Mohsele 18 
Fielden Galah CC: D. Cooper 1-14 in 7, B. Watkinson 3-40 in 8, M. Maher 1-11 in 3 en D. Neuham 1- 10 in 4

Note van de redactie: ''Galah Cricket Club originated in Country NSW by legendary President Allan Boyd.
The Galahs are a group of Cricket Enthusiasts who have travelled the world (Europe/ South America/ West Indies/Asia) playing against other Cricket Tragic's.'' Het gezelschap is genoemd naar een bekende Australische vogel.