accbanner 2014

Een mooie avond op ACC

acc50-2014

 

 

 

 

 

[door Observer]    Een laatste aankondiging op de site had nog wel gemeld: “Hele dag regen - maar vanaf 16.00 is het DROOG”. Dat klopte wel, maar helaas stond er niet bij voor hoe lang... Zo’n 80 man waren op de AFC/ACC/Pinoké- match met 50 not out afsluiting afgekomen. Er kon zelfs nog gecricket worden nadat het DROOG was geweest en vervolgens weer overvloedig gestortregend had. Sommige mensen schijnen de laatste tijd nooit in zo’n stortbui terecht te komen en lijken dit te compenseren door vrijwillig een emmer water over hun hoofd te gooien zo lees en hoor ik overal…!   Op het Loopveld werd het water fors en redelijk gelijkmatig over alle hoofden gestort zo was mijn ervaring. Op het veld bleef het water achter, gelijk een vijver.

 

Geen probleem spelen maar. Dit leidde tot hilarische tafrelen onder de fielders die niets vermoedend
zwemles namen. Vooral de zwaardere figuren plonsten het mooist…..

Partij 1 bracht het tot 122 runs waarbij sommige minder geschoolde spelers die op de eerste de beste bal gebowled werden door Dutch Lion U.14 op genade konden rekenen van umpire Papa Z. die in zo’n geval barmhartig een no-ball had waargenomen.
Partij 2 ging fors aan de slag. Leek te falen, maar behulp van de voorzitter himself beeindigde de match geheel in stijl in een TIE: 122 – 122

Vervolgens een borrel op het terras met veel bitterballen en vlammetjes geserveerd door Bens’ Brigade. Voor de hongerigen was er een heerlijke Indische hap.
De voorstelling ter huldiging van de enig echte jubilaris met 50 clubjaren kon beginnen. Niemand minder dan Han v.Leeuwen alias de Professor was de gelukkige. Samen met broer Arthur werd hij in 1964 door Pa aangemeld waarvan bewijs werd gevonden in Pitch nr.3 van dat jaar. Geheel op eigen initiatief trok Arthur zich terug, want immers alleen hij wist, dat hij een jaar of 4 weg was geweest.
Nadat Ernst Pieter de aanwezige Not Out-ters had verwelkomd en de afwezigen per jaartal had voorgelezen, werd een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden clubgenoot en
tevens Not Out-ter Rein Akkerman Sr. Alsmede voor de eerder overleden Jan Hein Lans en Pierre Eskes. Een mooi moment van bezinning.

Vervolgens kreeg Jan Balk het woord om” De Professor” Han van Leeuwen op een hilarische manier toe te spreken. Jan had de vele wedstrijd verslagen van Han zelf in oude Pitches nageplozen en veel van Hans’ schriftelijke overwegingen kregen van Jan een geheel eigen uitleg. Geweldig leuk.
Tot slot bleek Han in zijn playing days een uitvinding te hebben gedaan, waarvan de latere internationale cricket gemeenschap de vruchten heeft mogen plukken. Han bleek namelijk de uitvinder te zijn geweest van “scheenbeschermers voor de fielder”. Als aandenken van dit wapenfeit kreeg Han een paar splinter nieuwe ACC scheenbeschermers aangeboden, ook te gebruiken op koude winter avonden als het gas mocht uitvallen …..
Han bedankte voor alle aandacht in een eveneens komische tekst.
Tot slot van de avond werd de jarige Graeme v. Buuren(24) in het zonnetje gezet en toegezongen.
Compliment aan Ernst Pieter die deze bijzonder sfeervolle avond geheel in eigen beheer op poten zette. Klasse.

OBSERVER