accbanner 2014

Sensationele keeperswissel brengt ACC 2 langs Zwitserland

door Roelof Balk - Het 2e mag het dit jaar dan een beetje moeilijk hebben in de competitie, maar afgelopen donderdag hebben we wel eventjes lachend van Zwitserland gewonnen. Sterker nog: in al die jaren hebben we werkelijk nog nooit van Zwitserland verloren. En daarvoor trouwens ook niet. Maar het was toch wel degelijk het nationale team, de Zwitserse Garde zal ik maar zeggen, inclusief een coach met een Zwitsers opschrijfboekje en Zwitserse shirtjes met de Zwitserse vlag er op.

 

De toss wisten ze op deze zonovergoten de dag met veel geluk nog naar zich toe te trekken (dat dan weer wel, die Zwitsers zijn goed met valuta), maar daarna namen wij het heft in eigen hand. Eerst fieldend hielden we de koekoeksklokken via 55 voor 1 en 90 voor 3 op 122 voor 7 in precies 20 overs. Het was namelijk heel toevallig een T20. Goed fielden, prima bowlen, lekkere vangetjes. En prima keepwerk van gastspeler Charley uit Bristol, die toevallig ‘smiddags met zijn touringteam ook al een potje had gespeeld op ACC. Dat was dus een keeperswissel op het laatste moment die deze wedstrijd bijna nog beter uitpakte dan tegen Costa Rica. Ook op het tweede veld werd trouwens feestelijk gecricket, unaware van het leed in de wereld, en de sfeer op de club was dan ook geweldig. Marleen scoorde met Zwitserse precisie, iedereen roemde de faciliteiten, alle Zwitsers, Engelsen, Australiers, Zuid-Afrikanen en Pakistani wilden dolgraag blijven op dit cricketwalhalla der Lage Landen.

Maar nu terug naar de overigens sportieve wedstrijd. Goed bowlen van Rob, Brendan, Atif en Rehmat. Prima batten van opnieuw Rehmat (20), Francois van der Merwe (debutant, ook 20) en natuurlijk van Raza, die de opdracht om er 50 te scoren wel heel letterlijk nam (50). We maakten het uiteindelijk voor 5 in de voorlaatste over, omdat Atif even professioneel 2 vieren sloeg in de fase dat het nodig was. Daarna volgde het handenschudden, de speeches, de jeneverceremonie, het bier en de Rendang, die zelfs tijdens de vakantie van Ben uitzonderlijk lekker is, …ekker is, ….ekker is. En vanaf nu dus ook beroemd is in Zwitserland. Ze mogen daar dan neutraal zijn, vanaf heden vinden ze ACC de leukste club van Nederland. Dit ondanks die nederlaag die zij moesten slikken tegen het internationaal nog ongeslagen ACC 2.