accbanner 2014

Jeugd Info

Jeugdcricket richtlijnen, download hier - icon Richtlijnen Jeugd Cricket

Cricket bij ACC voor kinderen vanaf 5 jaar

Het cricketseizoen loopt van 1 mei tot 1 september. Cricket is dus prima te combineren met wintersporten als voetbal en hockey.

Voor de jongste jeugd (vanaf 5 jaar) is er Tip&Run op de donderdagavond en vanaf ongeveer 7 à 8 jaar kan je op zaterdagochtend in een team echte competitiewedstrijden spelen.

Wil je weten of cricket ook voor jou wat is? Kom dan kijken op ACC, de gezelligste club van Amsterdam en omstreken.
Snap je de regels van cricket nog niet? icon Wat is Cricket 1 en icon Wat is Cricket 2

Competitie
In het weekend is een aantal ACC teams actief in Under9,  Under10,  Under12, Under14 en Under16.

Under9 en Under10 spelen met een zachte bal en plastic bats. Iedereen komt evenveel aan de beurt. Een wedstrijd duurt 2x12 overs bij U9 (1 over = 6 ballen).

De U11 Top spelen 8 tegen 8. Ze  spelen met een harde bal en “uit=uit”. De kinderen spelen dan ook met legguards, helm, handschoenen en toc. Wedstrijden in deze competitie duren 2x20 overs.

De U14 en U16 Top-teams spelen 11 tegen 11. Ze spelen 2x30 overs. Natuurlijk ook met harde bal en volledige bescherming.

Na afloop van de thuiswedstrijden wordt er door de kinderen samen met hun tegenstanders gezellig geluncht aan lange tafels in het clubhuis.
De competitie voor de jeugd duurt ongeveer vanaf begin mei tot de zomervakantie.
Uiteraard wordt geprobeerd in de vakantie voor de thuisblijvers zoveel mogelijk vriendschappelijke wedstrijden te organiseren, bijvoorbeeld met teams uit andere regio’s.

Kleding
Kinderen die voor het eerst in een team spelen, krijgen van ACC hun eerste mooie clubshirt. Voor een bijpassende witte cricketbroek en sportschoenen moet je zelf zorgen.

Trainingen
Ongeveer vanaf maart zijn er indoortrainingen op zondagochtend voor alle kinderen die competitie spelen. De plek waar deze trainingen zullen plaatsvinden, is het trainigscomplex van de Amsterdam Pirates. Sportpark Ookmeer, Herman Bonpad 5 in Amsterdam. Vanaf half/eind april wordt buiten getraind. Er zijn specialistische trainingen voor alle leeftijden op dinsdagmiddag en teamtrainingen op woensdagmiddag, uiteraard onder leiding van gekwalificeerde coaches.
Ook in de vakantie gaan de trainingen in principe door.
Zodra de trainingstijden bekend zijn, worden ze op de website gepubliceerd.

Tip&Run: dé jeugd-avond op ACC
Vanaf begin mei op vrijdagavond is er onze beroemde Tip & Run avond, een spelvorm om cricket te leren, voor de jongste kids vanaf basisschoolleeftijd (4 à 5 jaar) tot ongeveer 11 jaar. Er wordt gespeeld met een zachte bal. Voor de kinderen vanaf 11 jaar zijn er onderlinge wedstrijden. Deze gezellige avonden beginnen om 18.00 uur. Iedereen is welkom. Hoe meer kinderen, hoe meer plezier, dus neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Er wordt gespeeld voor echte prijzen op het gebied van batten, runnen en vangen. Wekelijks wordt het klassement bijgehouden op de website. Aan het eind van het seizoen zijn mooie bekers en medailles te verdienen.

Na afloop van deze op en top jeugd-avond wordt er door kinderen, ouders en toeschouwers met elkaar gegeten in het clubhuis voor een beperkt bedrag. Elke week koken weer andere ouders hun specialiteit en er wordt volop gesmuld door jong en oud.

Pupil van de week
Ook dit seizoen gaan we weer door met het uiterst succesvolle “pupil van de week”. Bij alle thuiswedstrijden van ons eerste elftal mag 1 van de jeugdleden pupil van de week zijn. Dit betekent dat hij/zij mee mag in de kleedkamer, mee mag doen met de warming up, de toss mag verrichten en natuurlijk zo lang mag blijven als hij/zij wil. Ben je er nog met de lunch, dan schuif je natuurlijk aan bij de grote mannen. Om jezelf voor te stellen, schrijf je een kort stukje op de website en na afloop is het natuurlijk ook leuk om te lezen hoe je het vond om pupil van de week te zijn (liefst met foto!).

Boys & Girlsday-weekend
Het seizoen zal voor de jeugd besloten worden met een grandioos cricketweekend. Traditioneel is dit het eerste weekend na afloop van de zomervakantie. Hoe het weekend er precies uit zal zien, is nog niet bekend, maar in elk geval wordt de grote Tip&Run finale gehouden, er wordt gegeten en geslapen (in tentjes) op ACC en er wordt heel veel gecricket.

Winteractiviteiten
Ook in de wintermaanden is er nog van alles te doen voor de jeugd. De KNCB organiseert in samenwerking met de clubs, naast het succesvolle Kennemer Indoortoernooi, in alle schoolvakanties een Flamingo-indoortoernooi. Informatie wordt op de website gezet zodra die beschikbaar is. Dus houd ook in de winter de website van ACC in de gaten.