accbanner 2014

Sponsors van ACC

De Amsterdamsche Cricket Club, opgericht in 1921, is een open, sociale en succesvolle club, die zijn basis heeft op Sportpark Het Loopveld, op de grens van Amsterdam Buitenveldert en Amstelveen. Het ledental telt rond de 250 leden, m/v, junior, actief, niet-spelend en donateur.

Als typisch Amsterdamse club combineren wij een bloeiend clubleven met het streven naar een hoog cricketniveau en sportieve successen. Van de vijf zondagteams speelt het eerste XI in de Topklasse KNCB. Het tweede, uitkomend in de Overgangsklasse, zorgt voor back up en doorstroming van jong talent. ACC 3 speelt 'serious' cricket in de derde klasse. ACC 4 en 5, uitkomend in de vierde klasse, zijn teams waarbij het sociale aspect van cricket vooropstaat. Op zaterdag zijn drie seniorenteams actief, de Veteranen, de Zami’s en de Dames in de Hoofdklasse. De jeugdafdeling bedient spelers en speelstertjes in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, totaal 5 teams komen uit in de KNCB jeugdcompetitie. Op doordeweekse dagen worden er vele friendlies gespeeld en begeleiden wij cricket clinics voor bedrijven en scholen.

The spirit of cricket wordt op ACC met passie beleefd, van jong tot oud, van kruk tot crack. 'De club leeft!' is sedert jaar en dag het vaste motto waaronder ACC reilt en zeilt. Mede dankzij deze energieke clubcultuur, ons organisatievermogen en de kwaliteit van onze hospitality mag ACC zich verheugen in een grote reputatie in de Nederlandse cricketwereld.

In onze inspanningen weten wij ons gesteund door onze sponsors en ACC-vriendelijke bedrijven. Wij stellen hen graag aan u voor. Mocht u op het idee worden gebracht om de sponsor pool van ACC te komen versterken of anderszins te doneren, dan zal Guido Dukker, voorzitter sponsorcommissie, u met open armen ontvangen: 06-22496775 

 


banner1Max de Bruin, waar moeten wij Contender van kennen?
‘Contender Sailcloth, opgericht in 1986, is de op één na grootste leverancier van jachtzeildoek ter wereld. We leverden spinnakerdoek voor de winnende jachten in de America’s Cup (Alinghi) en de Volvo Ocean Race (ABN AMRO 1). Ook menige Olympische zeilmedaille werd met ons doek gewonnen,’ vertelt Max de Bruin Jr, directie lid en mede eigenaar, maar bij ACC meer bekend als, tot-voor-kort, voorzitter (en erelid) en vader van eerste-elftalspeler Steven. Max heeft zelf ook jaren voor ACC gespeeld, inclusief het eerste elftal.

Wat is de band met ACC?
‘Contender en ACC zijn altijd nauw aan elkaar verbonden geweest. Zo werd onze financiële administratie jarenlang door Jan Bregman beheerd en zorg ik ervoor dat de bij Contender werkzame zeilers goed weten dat er ook nog een andere interessante sport bestaat, cricket.’ Contender sponsort ACC al sinds 2001. Hoe verkoopt hij die sponsoring intern? ‘Niet alleen voor zeiljachten hebben wij producten in ons gamma, die interessant zijn voor de cricketwereld; denk aan doek voor screens en pitch-afdekking.’   

 

bonnitlogo2Kees Gehring, wat is de business van Bonnit?
‘Bonnit Benelux is distributeur van gebreide kleding en telt 12 medewerkers. Dat waren er meer, maar wij hebben 2 jaar geleden ons meerderheidsaandeel in het merk For Fellows verkocht, waarna een aantal medewerkers van onze pay-roll afging. For Fellows is nog wel onderhuurder van ons pand op industrieterrein Bovenkerk in Amstelveen. Bonnit heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met South Ocean Knitters in Hongkong, één van de grootste breigoedfabrikanten ter wereld.’ Directeur en eigenaar Kees Gehring is een bekende AFC-er, al 25 jaar bestuurslid en thans secretaris, erelid ook, en daarvoor 16 jaar actief als eerste-elftalspeler.

Wat zijn jullie motieven om ACC te sponsoren?

‘Het is leuk om te zien hoe de jonge garde de leiding heeft overgenomen bij de oudste
Amsterdamse cricketclub, een club met een mooie historie, gevestigd op een schitterende locatie met een prachtig clubhuis. Daarnaast is ACC een dochterclub van AFC en ook daarom wil ik de club graag ondersteunen. Zelf ben ik er niet vaak te vinden, in de zomer puf ik even uit van al dat winterwerk voor AFC en verblijf ik regelmatig in ons familiehuis in Frankrijk.’

kredieterlogoFrank Bakker, wat doet de Kredieter?
Het bedrijf waarvan Frank Bakker directeur/eigenaar is, De Kredieter, is sinds 1995 actief en telt 10 medewerkers. Bij het in het WTC gevestigde bedrijf kan men terecht voor alle hypotheek-, pensioen-, en verzekeringsvragen. ‘Als onafhankelijk tussenpersoon werken wij samen met bijna alle banken en verzekeraars in Nederland,’ zegt Bakker, ‘waardoor overal gezocht kan worden naar het goedkoopste product tegen de beste voorwaarden.’

Wat zijn jullie motieven om ACC te sponsoren?
‘De Kredieter is een actieve sportsponsor,’ licht Bakker toe. Behalve ACC sponsort de Kredieter ook de hockeyclubs Pinoké, Xenios en Gooische Hockey Club, de voetbalclubs AFC en ASV Arsenal, evenals Lucas Buit (squash) en de Young Gentlemen Golf Club. Bakker sponsort ACC omdat hij de club, waar hij als jongen van 8 tot 20 bijna dagelijks te vinden was en een ‘hartstikke leuke’ tijd heeft gehad, een warm hart toedraagt. Maar hij hoopt natuurlijk ook zaken uit de club te halen; en dat is ook al gelukt. ‘ACC-leden genieten trouwens korting,’ voegt hij er nog graag even aan toe.