accbanner 2014

Verhalen uit de oude doos van Ton Balk

Ton_BalkMijn vader werd omstreeks 1910 lid van A.F.C.. De dochtervereniging A.C.C. werd in 1921 opgericht, ik in 1927. Een en ander leidde er toe dat ik vóór en in de oorlog regelmatig met mijn vader op de zondagen op de sportvelden aan de Zuidelijke Wandelweg aanwezig was. A.C.C. speelde ’s zomers op het “Tweede Veld” van de voetbalclub. Achter het derde veld stond aanvankelijk decricketkooi waar ik de cracks van A.C.C. kon zien oefenen. Mannen alsvader en zoon Piet Sanders, de topvoetballer en cricket allrounder Charles Lungen, Dick de Baare, Wally van Weelde, Lou van Kranendonk, de broers Immig en Prent, Willem Staats en nog een heleboel anderen. Dat alles onder het toeziend oog van terrein knecht Dirk en zijn altijd lawaai makend werkpaard, die samen de terreinen in orde moesten houden. Dat was vaak moeilijk in de maand mei. De voetballers en cricketers wilden dan tegelijkertijd het Tweede Veld bezetten en bovendien moest in het voorjaar het dikwijls afgetrapte, voor een deel zwart geworden veld worden omgetoverd tot een aanvaardbare cricketground. Maar gelukkig konden wij het veld van de Twentse Bank gebruiken als reserveveld.

Lees meer...

Stuff waar legendes van worden gemaakt.

mop2-acc4k.jpgWe schrijven 3 juni 1962. MOP4 - ACC4 in Den Bosch. Ons beloftenteam bulkte van het talent, dat de provincie wel eens zou laten zien hoe cricket gespeeld werd. We zaten voor 69 aan de kant. OK, dan keilen ze wel even uit. Het keilen ging goed, maar uit kregen we ze niet. Captain Clair Lapierre - good sport als hij was -wierp bij de totaal verloren stand van 67 voor 8 zijn hevig tegensputterende zoon René de bal toe. René retourneerde het in hem gestelde vertrouwen ('Mogen ze zeker weer de winning hit op mij slaan?') met een geïnspireerd stukje bowlen.

Lees meer...

Leon de Groot - Locatie is "De Twentse Bank"

leondegrootk.jpgNaar aanleiding van mijn bezoek aan jullie site dit berichtje. Vroeger werden er aanmerkelijk minder opnamen gemaakt dan tegenwoordig. Dit fotootje heeft slechts een afmeting van 8.5 x 7 cm en is eigenlijk het enige tastbare bewijs dat ik vroeger op ACC heb gecricket. Ik ben niet in het bezit van het negatief en heb zojuist met mijn macrolens deze opname gemaakt.

Lees meer...

ONBETAALBARE 62 VAN HANS DUKKER

(Uit  "Cricket" nr. 4 van 25 mei 1967) ACC en RoodenWit hebben in Amsterdam gezorgd voor een zeer aantrekkelijke wedstrijd, welke na een enerverende slotfase door ACC werd gewonnen. Aan beide zijden stond het bowlen op niet bepaald hoog peil, reden, waarom door beide teams forse scores werden bereikt (228 voor 6 tegen 229 voor 9)

Lees meer...