accbanner 2014

Usman Malik wint Piet Sanders Trofee en andere prijswinnaars ACC

Usman Malik mei 2015[door Ernst-Pieter Knüpfer, secretaris ACC]     Op 26 september jl. vond ACC's end-of-season festijn plaats. Voorafgaand was er een cricket clinic voor de ACC jeugd onder leiding van onze hoofdcoach Ahmed Zulfiqar. De opkomst onder onze jeugdleden was verbazingwekkend groot en omdat het cricketwaardig weer was werd er volop gespeeld. Gadegeslagen door ouders en de aanwezige ACC leden en donateurs. Hoewel de aankondiging van de end-of-season party erg kort vooraf was viel de opkomst toch reuze mee.
 
Waar bij de meesten de focus gericht is op voetbal en hockey gaf onze jeugd blijk nog lang geen genoeg van cricket te hebben. De echte fanatiekelingen trainen overigens wekelijks gewoon door in de VOC hal, onder leiding van .... u raadt het al, onze energieke hoofdcoach. Chapeau.
 
Guido DukkerNa het sportieve buiten gebeuren en de door Ben en crew verzorgde aangeklede borrel was het tijd voor de speech van onze voorzitter, Guido Dukker (zie foto). Guido liet in een kort betoog het afgelopen seizoen de revue passeren. Het was zondermeer een succesvol seizoen met als hoogtepunten het winnen van de T20 Cup door ACC 1, het kampioenschap van de u14, het behalen van de finaleplaats van de u10 (die helaas verloren ging), de uitverkiezing van meer dan 10 ACC jeugdspelers voor de diverse Dutch Lions teams, het ACC Fifty not out event met Ferry Dukker in the middle of attention en de diverse individuele prestaties, waaronder centuries en een hattrick.
 
Het eerste presteerde met een zeer jeugdig elftal zeer goed en miste te nauwer nood de finale. Deze werd terecht gewonnen door het sterke Dosti, dat vrij eenvoudig Quick wist te verslaan in een best of drie. Met onze Zuid-Afrikaanse pro's Roelof van der Merwe en Mangaliso Moshle en een vijftal Zulfiars werd een mooie derde plaats in de reguliere competitie bewerkstelligd. Het tweede elftal wist zich te handhaven en moest in de Twilight T20 finale haar meerdere erkennen in Qui Vive. De prestaties van het derde en de Veteranen waren eveneens wisselvallig, maar beide teams genoten volop van hun potjes cricket. Dat zelfde gold eveneens voor de Zami's, al hadden zij regelmatig te kampen met gebrek aan voldoende mankracht.
 
Met meer dan 80 jeugdleden is ACC een van de toonaangevende verenigingen van Nederland. Met name ons u-14 team, dat vorig seizoen al zo succesvol was, behaalde het ene na het andere succes. Dit team werd ongeslagen kampioen en was enigszins onfortuinlijk verliezend finalist van het Flamingo Fast toernooi..Een nieuwe lichting jeugd dient zich al weer aan en zo wist de u10 eveneens een finaleplaats te behalen. Ook in de diverse Dutch Lions teams deden ACC jeugdspelers van zich horen. Wat dacht u van Arnav Jain, die in de Dutch Lions u-13 maar liefst 8 voor 10 bowlde tegen Gloucestershire. En dat is er dan nog maar eentje van de vele jeugdige talenten die ACC rijk is.
 
Hoe mooi was dan ook het initiatief van onze erevoorzitter Max de Bruin Sr. en erelid Hans Woudstra die tijdens het feest ter ere van hun 80-ste verjaardag onder de aanwezigen een aanzienlijk geldbedrag ophaalden. Dit werd tijdens het ACC Fifty not out event symbolisch aan het bestuur overhandigd. Het bedrag komt in een jeugdfonds dat we hopen verder uit te breiden. Tevens is er een commissie in het leven geroepen dat toezicht houdt op de gelden en de bestemming ervan..
 
Traditiegetrouw werden de jaarprijzen toegekend. onderstaand een opsomming:.
 
De ‘Jan Prent’-prijs  welke geldt voor bijzondere buiten-bestuurlijke verrichtingen. Deze werd uitgereikt aan onze trouwe scorer van het eerste, David Schinkel, die zich wekelijks geheel belangeloos inzet en van onschatbare waarde is. Wij hopen dat hij deze belangrijke functie nog enkele jaren wilt voortzetten.
 
De ‘Tony Poulter’-prijs geldt voor verrichtingen in - of voor de Jeugd. Deze prijs werd uitgereikt aan de vader van ons jeugdlid Andrew Try, Jon Try, die zich meer dan verdienstelijk heeft gemaakt en altijd bereidwillig was onze jeugd te vervoeren. Zonder de andere ouders tekort te willen doen voerde Jon Try hierin de boventoon.
 
Shirace Rasool ACCDe ‘Boysday Crack’-prijs geldt voor de junior die naar het oordeel van de jeugdcommissie de beste of meest waardevolle seizoenprestatie heeft geleverd. Deze viel ten deel aan de jeugdige Shirace Rasool, die zijn grote talent in menig team ten toon heeft gespreid (zie foto).
 
De ‘Tijger’-prijs geldt de meest bijzondere prestatie in de maand augustus werd gewonnen door tweede-elftal speler Stephan Hannema voor zijn fraaie century (105 not out) in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Qui Vive. Met een 6 op de laatste bal van de innings wist hij onder toeziend oog van een groot publiek zijn honderd veilig te stellen. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen.
 
Tot slot de ‘Piet Sanders Trofee’ die staat voor de speler die gedurende het gehele seizoen de meest allround prestatie heeft geleverd. De uitverkiezing geschiedt door Max de Bruin jr. en Eric Booij. Deze prestigieuse prijs werd in de wacht gesleept door onze aanvoerder van ACC 1, Usman Malik. Alle prijswinnaars werden van harte gefeliciteerd.
 
Ook dit jaren waren er centuries en een hattrick. Speldjes werden uitgereikt voor zover deze jubilarissen aanwezig waren.
 
Hiermee kwam een slot aan het cricketseizoen 2015 en werd er nog even verder gekeuveld onder het genot van Ben's overheerlijk Rendang maaltijd..