accbanner 2014

ACC'rs uitgenodigd voor gezamelijke dodenherdenking met AFC op 4 mei om 18.00 uur

Oorlogsmonument[door redactie]   Elk jaar staan voetbalvereniging AFC en zustervereniging ACC op woensdag 4 mei stil bij de oorlog van 1940-45, op Sportpark Goed Genoeg van AFC aan De boelelaan 50. De voorzitters van beide verenigingen, Ad Westerhof en Guido Dukker, leggen dan een krans bij het monument daar. Ook ACC'ers zijn welkom bij de herdenking, om 18.00 uur, van die clubleden die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden: joden, verzetslieden, militairen. De kranslegging wordt gevolgd door een toespraak van Ad Westerhof en afgesloten met twee minuten stilte.

Beide clubhuizen en sportparken, op Goed Genoeg en de Aanloop, zijn vanaf 18:00 uur gesloten en er vinden geen trainingen plaats. De besturen van beide verenigingen hopen dat vele leden bij deze kranslegging acte de présence zullen geven en verzoekt u hierbij, in geval dat u teamleider bent, deze mail door te sturen naar uw spelers/speelsters en/of ouders.

Wie Sportpark Goed Genoeg oploopt en de voetbalvelden links laat liggen, loopt recht op het monument van AFC af. De gedenksteen -foto bijgaand (KLIK erop om wat te vergroten)- staat er sinds 1962. De letters zijn gedurende de decennia steeds verder weggevaagd.